Putin, noi afirmații controversate: Republica Moldova „își pierde identitatea” din cauză că „elitele țării se cred români”

0
Publicat:

 Autorităţile de la Chişinău au anunţat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fondul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Conducerea Republicii Moldova duce o politică de pierdere completă a identității țării, iar acest lucru poate fi împiedicat doar de oamenii din republică, dacă ei se consideră în continuare moldoveni, a concluzionat președintele rus Vladimir Putin la o reuniune a Consiliului șefilor de stat din CSI, potrivit interfax.ru.

"O țară ca Republica Moldova, practic își pierde identitatea, elitele acestei țări cred în general că nu sunt moldoveni, se numesc români. Dar aceasta este alegerea lor - pierderea completă a identității țării - aceasta este alegerea conducerii moldovenești de astăzi", a spus el.

El a subliniat că "nimeni nu poate împiedica acest lucru, cu excepția poporului moldovean însuși, dacă există oameni în această țară care încă se consideră moldoveni".

"Aceasta este alegerea fiecăruia dintre noi: vrem să ne păstrăm identitatea sau nu, iar activitatea în cadrul CSI ne oferă o astfel de oportunitate și, dimpotrivă, ne consolidează pozițiile, fără a ne împiedica să cooperăm unii cu alții și să ne respectăm particularitățile naționale", a spus Putin.

Comentariile sale vin în condiţiile în care autorităţile de la Chişinău au anunţat că Republica Moldova se va retrage treptat din CSI, pe fondul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei. În 2023, Chişinăul a denunţat o serie de acorduri semnate în cadrul organizaţiei create în 1991, după destrămarea URSS.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite