Protest inedit anti-Putin. Un politician comunist și-a pus țăiței la urechi VIDEO

0
Publicat:

Un politician rus care şi-a atârnat tăiţei la urechi în timpul unui discurs naţional de luna trecută al preşedintelui Vladimir Putin se confruntă acum cu consecinţe juridice.

Mihail Abdalkin și-a pus tăiței la urechi FOTO: captură Twiter
Mihail Abdalkin și-a pus tăiței la urechi FOTO: captură Twiter

Mihail Abdalkin riscă o amendă de până la 25.000 de dolari pentru "discreditarea armatei ruse" la un proces programat să înceapă marţi, conform unei relatări de vineri a site-ului de ştiri Fontanka, scrie Agerpres.

Abdalkin este un ales local comunist din regiunea Samara, la circa 1.000 de kilometri sud-est de Moscova.

Politicianul s-a filmat uitându-se la televizor la discursul lui Putin privind starea naţiunii, la scurt timp după împlinirea unui an de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

În acest video, pe care Abdalkin l-a postat pe YouTube, el are tăiţei atârnaţi la urechi în timp ce îşi exprimă sarcastic "sprijinul deplin" pentru "marea performanţă" a lui Putin.

În limba rusă există expresia "ţi se agaţă tăiţei la urechi", ceea ce înseamnă aproximativ că "eşti minţit".

Putin a apărat în mod repetat invazia rusă din Ucraina şi a acuzat Occidentul, aşa cum a făcut deseori şi în trecut, că "a început războiul".

Deşi protestul satiric al lui Abdalkin a primit sprijin în online, el a fost criticat de politicieni.

Partidul Comunist din Rusia, care este considerat de fapt loial Kremlinului, l-a criticat pe Abdalkin şi s-a dezis de acţiunile sale.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite