Preşedintele Parlamentului European consideră că prăbuşirea URSS nu a fost cauzată de un eveniment anume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Sassoli FOTO Facebook David Sassoli

Prăbuşirea URSS, care a pus capăt Războiului Rece, nu a fost declanşată de niciun eveniment anume. Această opinie a fost exprimată luni de către preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, vorbind la sesiunea de iarnă, care s-a deschis la Strasbourg.

„Prăbuşirea Uniunii Sovietice nu poate fi redusă la un eveniment anume, deoarece a fost un proces lung”, a spus el. „Nu ne putem imagina că lumea va ajunge la sfârşitul Războiului Rece şi multe ţări care au fost. parte a URSS, deveniţi membri ai Uniunii Europene.”

Vorbitorul a menţionat că „tranziţia la democraţie durează mulţi ani, precum şi formarea de noi instituţii, lansarea de noi proceduri, o schimbare de paradigmă şi o schimbare a abordărilor”. Cu toate acestea, el a susţinut că „democraţia este uşor de pierdut”. Sassoli consideră că democraţia ar trebui construită pe încrederea oamenilor în propriile instituţii ale statului. „Această încredere trebuie reafirmată în fiecare zi şi este, de asemenea, o investiţie importantă în viitor”, a adăugat el.

Potrivit vorbitorului, relaţiile dintre UE şi Rusia „se dezvoltă în prezent destul de slab”. „Există o criză la graniţele noastre de est”, a continuat el, „dar valorile noastre nu trebuie abandonate”. Sassoli le-a cerut membrilor Parlamentului European „să sprijine populaţia Rusiei, care îşi doreşte cu adevărat să transforme ţara”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite