O navă de transport maritim a eșuat în canalul Volga-Marea Caspică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un remorcher a fost trimis pentru a pune vasul pe linia de plutire.

Canalul Volga-Marea Caspică. Foto: Shutterstock
Canalul Volga-Marea Caspică. Foto: Shutterstock

Nava „Port Olya-2”, aflată în drum de la Astrahan către portul iranian Amirabad, a eșuat în canalul de navigație Volga-Marea Caspică (VKMSK). Trecerea navelor a fost blocată, conform canalului de Telegram al Direcției Principale a Ministerului Situațiilor de Urgență din regiunea Astrahan.

Pe 27 mai, la ora 19:33 (18:33 ora Bucureștiului), schimbul de serviciu operațional al Direcției Principale a Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei pentru Regiunea Astrahan a primit un mesaj că la km 143 al VKMSK, nava cu motor "Port Olya-2", care avea ca destinație portul Amirabad, Republica Islamică Iran (portul de înmatriculare - Astrahan, echipaj - 14 persoane) a eșuat. Nu există avarii la navă, nicio scurgere de combustibil. La bord sunt mărfuri în vrac cu o masă totală de 4546,509 tone. Trecerea navelor este blocată", se arată în raport.

Un remorcher a fost trimis pentru a scoate vasul pe linia de plutire.

Serviciul de presă al Rosmorrechflot a declarat pentru TASS că pregătirile pentru ranfluarea și remorcarea navei cu motor Port Olya-2 sunt în derulare. Se preconizează că lucrările vor începe în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"Se pregătesc pentru ranfluare și remorcare în această seară. Nu sunt probleme cu încărcătura. De asemenea, nu există victime la bord. În acest moment, nava nu prezintă amenințări pentru mediu", a spus Rosmorrechflot. Este planificat ca două nave să înceapă remorcarea, a adăugat RMRF. Nu au fost găsite avarii la navă. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite