Nikolai Patrușev face noi declarații pentru uz propagandistic: Rusia nu luptă cu Ucraina, ci cu NATO

0
Publicat:

Într-un interviu pentru uz propagandistic, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, susține că țara sa nu este angajată într-un război cu Ucraina, ci cu NATO, mai ales cu Statele Unite și Regatul Unit.

Nikolai Patrușev FOTO Twitter
Nikolai Patrușev FOTO Twitter

Aflat în dificultate în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, Kremlinul insistă cu teza că luptă împotriva NATO. Mai mult, susține că nu trupele sale ucid ucraineni, ci Occidentul distruge „poporul fratern” vecin. Este o interpretare care sfidează evenimentele și orice logică, dar care poate otrăvi minți în sensul dorit de Rusia lui Putin.

Într-un interviu acordat pentru aif.ru, Nikolai Patrușev, omul care i-a acuzat în trecut pe „anglo-saxoni” că au ca scop nimicirea „etniei ruse”, spune acum că Occidentul pune în aplicare un „experiment sângeros pentru a distruge proporul fratern ucrainean”. Continuând în aceeași notă cinică și diversionistă, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei susține că Putin a declanșat războiul pentru a „pune capăt” acestui experiment și a „elibera regiunile ocupate” în Ucraina. Practic, în timp ce emite teorii nefondate despre un așa-zis plan al Occidentului de eliminare a ucrainenilor, Patrușev neagă totodată suveranitatea și independența țării vecine.

Nu este „o ciocnire între Moscova și Kiev, ci o confruntare militară între NATO, mai ales Statele Unite și Anglia, și Rusia”, spune oficialul rus de rang înalt.

Mai mult, el ține să le transmită ucrainenilor că sunt mai apropiați de ruși decât de occidentali și că actuala conducere de la Moscova „nu are ură” față de ei.

După o acumulare masivă de trupe sub pretextul unor exerciții militare de amploare, Vladimir Putin a declanșat la 24 februarie 2022 un război pe care îl califică drept „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei. Liderul de la Kremlin a emis o serie de teorii false pentru a-și justifica invazia, evocând mai ales o luptă de „denazificare”.

De cealaltă parte, Ucraina, susținută în principal de Occident, respinge aceste teorii și denunță un război de expansiune de tip imperial.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite