Nikolai Patruşev, un şoim al regimului Putin, ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikolai Patrusev (stânga) şi Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Nikolai Patrusev (stânga) şi Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, s-a simţit rău zilele trecute şi a fost dus la spital. Există informaţii că fostul şef al FSB, fostul KGB, ar fi fost expus la o otravă sintetică.

Potrivit canalului de Telegram General SVR, Nikolai Patruşev, în vârstă de 71 de ani, s-a simţit rău la scurt timp după ce a ajuns acasă seara, după muncă.

Bodyguarzii săi au chemat o echipă medicală, dar medicii care l-au examinat au recomandat internarea şefului Consiliului de Securitate al Rusiei. Internat de urgenţă, Patruşev a fost tratat într-o stare stabilă.

„Rezultatele analizelor sale au confirmat că substanţa toxică era o otravă sintetică. Patruşev a fost salvat prin îngrijiri medicale în timp util şi, probabil, o concentraţie insuficient de mare a unei substanţe toxice care a intrat în organism prin piele”, scrie General SVR, un canal asociat politologului Valeri Soloviov.

O anchetă strict secretă a fost deschisă în legătură cu această tentativă de asasinat. Nu există informaţii despre presupuşii atentatori la viaţa lui Patruşev.

Considerat un şoim al regimului Putin, Nikolai Patruşev este cel care l-a succedat pe actualul lider de la Kremlin, în 1999, la conducerea FSB. A condus FSB timp de nouă ani. Este membru permanent al Consiliului de Securitate al Rusiei încă din 1999, organism pe care îl conduce în prezent. În calitate de oficial de rang înalt al statului rus, Patruşev s-a remarcat prin retorici anti-occidentale pline de conspiraţionism.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite