Neînțelegeri între propagandiștii ruși. Soloviov: Ghirkin a făcut pe el pe front și s-a întors

0
Publicat:

Igor Ghirkin (Strelkov), fost ofițer FSB și fost ministru al apărării al autoproclamatei Republicii Populare Donețk, l-a provocat la o dezbatere publică pe propagandistul rus Vladimir Soloviov, după ce acesta l-a făcut trădător în direct, relatează publicația ucraineană Glavcom.

Vladimir Soloviov (stânga) și Igor Ghirkin, cunoscut drept Strelkov (dreapta) Foto: Colaj
Vladimir Soloviov (stânga) și Igor Ghirkin, cunoscut drept Strelkov (dreapta) Foto: Colaj

„Iată-l pe ăsta, s-a dus să lupte. S-a c...t pe el și s-a întors. Este total uimitor! Dacă voiai cu adevărat să lupți, mergi la Wagner. Strelkov… A plecat cu atâta patos, fotografii… Acum se dovedește că nu i s-a dat voie să meargă în prima linie. Ei bine, eu m-aș înscrie la „Wagner” și mi-aș arăta adevărata valoare. Care este problema? Și acum înseamnă că strategul este un rahat … A plecat din Sloviansk, a mers înapoi în Donețk, a fost aproape ucis pentru trădare în Donețk, a fugit de acolo, a încercat să se întoarcă”, a spus Soloviov.

În prezent, s-a indignat Soloviov, Ghirkin îi explică lui Vladimir Putin cum să lupte.

În replică, Ghirkin nu a cruțat epitetele, numindu-l pe Soloviov „o creatură mincinoasă” și „produs de cauciuc nr. 2”. Și a menționat că este gata să discute acest subiect cu propagandistul, invitându-l pe Soloviov la o „dezbatere publică”.

Singura condiție din partea mea este ca dezbaterile să aibă loc în direct și, în plus, să fie înregistrate de operatori „neutri””, a scris Ghirkin pe rețelele sale de socializare.

Cu toate acestea, Ghirkin care este numit „terorist” crede că Soloviov nu va accepta.

Soloviov l-a mai atacat și în trecut pe Ghirkin,  spunând că „din vina lui linia frontului s-a apropiat de periferia Donețk-ului. Ce l-a împiedicat să ia apărarea? În acest moment, el avea pentru ce să lupte! Ați cedat un teritoriu imens. I-ai trădat pe băieții care se aflau sub comanda ta. Și ți-e frică să vii să te uiți în ochii colegilor tăi”.

Fostul „ministru al apărării al RPD”, însuși Igor Ghirkin-Strelkov a sugerat în primăvară că toate problemele forțelor armate ruse din ultimii opt ani ar putea fi puse pe seama sa pentru a se acoperi eșecurile armatei ruse.

Dacă se discută sau nu despre arestarea mea – nu știu, dar văd o astfel de posibilitate din mai multe motive: 1. La urma urmei, cineva trebuie să fie adus în fața justiției pentru toate eșecurile omenești în toate direcțiile din ultimii opt ani. De ce nu eu? 2. Ca urmare a operațiunii speciale, va exista confuzie. De ce să nu eliminăm dinainte unul dintre reperele pentru patrioți?”, a spusGhirkin.

Eșecurile armatei ruse în Ucraina nu numai că dăunează reputației președintelui rus Vladimir Putin , ci și „divizează blocul său de putere”. Recent, analiștii occidentali au remarcat că criticile la adresa lui Ghirkin, care au devenit mai frecvente în ultima perioadă, arată problemele reale ale relațiilor dintre diferitele grupuri de influență din Federația Rusă. Ghirkin a ridiculizat zilele trecute „planificarea strategică” a ocupanților, punând la îndoială eficacitatea fortificațiilor Forțelor Armate Ruse din Ucraina.

În octombrie, Ghirkin, care a luptat împotriva armatei ucrainene în 2014, a revenit în prima linie. Totuși, după câteva luni de tăcere, „teroristul ”a anunțat că a fost acceptat oficial în rândurile ocupanților doar pentru o zi.

Serviciile secrete ucrainene au anunțat o recompensă de 100.000 de dolari pe capul lui Strelkov.

În plus, personalitățile publice ucrainene sunt gata să plătească cel puțin încă 50.000 de dolari. Strelkov se află pe lista de căutarea internațională ca principal suspect în doborârea avionului malaezian de pasageri MH17 în Donbass, din 2014.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite