Ministerul rus al Apărării susţine că au fost ucişi până la „180 de mercenari străini“ în urma atacurilor de la Iavoriv

0
0
Konaşenko a spus că împuşcăturile au distrus un centru de antrenament pentru luptători străini,Foto: Twitter
Konaşenko a spus că împuşcăturile au distrus un centru de antrenament pentru luptători străini,Foto: Twitter

În urma atacurilor de duminică dimineaţă, asupra localităţii Starichi şi a bazei militare Iavoriv, din apropiere de graniţa poloneză, Moscova anunţă că au fost ucişi "până la 180 de mercenari străini", relatează AFP.

"Ca urmare a acestor atacuri, au fost eliminaţi până la 180 de mercenari străini şi o cantitate semnificativă de arme străine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. 

Potrivit AFP, informaţiile nu au putut fi confirmate dintr-o sursă independentă. 

Konaşenko a spus că împuşcăturile au distrus un centru de antrenament pentru luptători străini, precum şi un loc pentru depozitarea armelor şi echipamentelor militare livrate Ucrainei. 

Aceste lovituri sunt opera "armelor de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune”, a adăugat Igor Konaşenkov, înainte de a anunţa că "eliminarea mercenarilor străini care sosesc în Ucraina va continua”". 

Mai multe explozii au putut fi auzit duminică dimineaţă la periferia oraşului ucrainean Liov, situat în apropierea frontierei cu Polonia, relatează CNN. Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. Nouă persoane au fost ucise şi 57 au fost rănite în urma atacului.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite