Metoda folosită de ruși pentru a-i păcăli pe tineri să se prezinte la birourile de recrutare în armată

0
Publicat:

Oficialii armatei ruse au găsit o nouă metodă de a-i păcăli pe tineri să se întâlnească cu ei pentru a le putea cere să se înroleze, conform The Telegraph.

Tineri recrutați în armată au ajuns în Ucraina în primele luni de război Foto: Arhivă
Tineri recrutați în armată au ajuns în Ucraina în primele luni de război Foto: Arhivă

Un tânăr din Moscova, numit Alexei, a spus că a invitat un cumpărător să vină să-și ia o jachetă de iarnă pe care o pusese la vânzare pe Avito, cel mai popular site de anunțuri clasificate din Rusia.

Cumpărătorul, identificat ca Yevgeny, i-a sugerat să vină la locul de muncă al lui Alexei.

Doi bărbați au intrat și mi-au arătat actele de identitate: Comitetul de anchetă al districtului Koptevo”, a declarat Alexei pentru publicația Zona, referindu-se la unitatea principală de anchetatori din cartierul nordic al Moscovei.

Au spus: „Suntem aici să te luăm. Urmează-ne până la birou, te rugăm”.

În Rusia, mii de tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, sunt chemați la un an de serviciu militar obligatoriu, o campanie lansată de două ori pe an, unde sunt excepți doar cei nu sunt apți pentru serviciu sau studiază.

Înrolările de toamnă, care ar trebui să aducă 120.000 de oameni în forțele armate a început în noiembrie și se încheie pe 31 decembrie.

Alexei, în vârstă de 21 de ani, nu fusese chemat astfel că anchetatorii nu îl puteau duce forțat la biroul de recrutare.

Cu toate acestea, tânărul de 21 de ani i-a urmărit pe anchetatori la biroul local de recrutare militară, unde i s-a efectuat un control medical și a fost declarat apt pentru serviciu.

Rusia a lansat campania la mai puțin de două luni după ce Vladimir Putin a declarat mobilizarea parțială, trimițând cel puțin 300.000 de civili să lupte în Ucraina.

Recruții nu ar trebui să fie folosiți în serviciul activ pe prima linie, dar mulți au ajuns în Ucraina în primele luni de război.

La începutul acestei luni, presa rusă a raportat un alt incident care implică reclame clasificate.

Un tânăr care oferă servicii de reparații de telefoane mobile a fost contactat la începutul acestei luni de o femeie care s-a dat drept potențial client.

Când a mers să o întâmpine, era așteptat de un bărbat și o femeie care s-au identificat drept polițiști și l-au încătușat, relatează Novaya Gazeta.

Bărbatul a fost acuzat că s-a eschivat de la serviciul militar și a fost dus la un biroul de recrutare din apropiere.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite