Rusia prelungește la doi ani perioada de recrutare în armată a tinerilor ruși

0
Publicat:

Rusia vrea să „prelungească perioada de recrutare obligatorie în armată pentru tineri de la un an la doi ani”. Vestea a fost dată de un comisar militar de rang înalt în cadrul unui interviu televizat, scrie DailyMail.

Scopul planului de recrutare „Înapoi în URSS" pare a fi acela de a-i oferi lui Vladimir Putin mai mulți soldați pentru invazia sa din Ucraina.

Potrivit colonelului Mihail Fotin, începând cu toamana anului 2023, perioada de recrutare a tinerilor între 18 și 27 de ani va fi prelungită la 2 ani. Acest lucru ar restabili sistemul de recrutare din Uniunea Sovietică. Din 2008, bărbații sunt pasibili de un an de recrutare.

Anunț de recrutare în gruparea Wagner / Foto: Arhivă
Anunț de recrutare în gruparea Wagner / Foto: Arhivă

Ministerul rus al Apărării a refuzat să comenteze planul care a declanșat o frenezie pe rețelele de socializare. De asemenea, instituția a cerut eliminarea videoclipul cu militarul.

Comisarul din regiunea Moscovei declarase: „Va exista o perioadă de tranziție în primăvară [2023]. Cetățenii chemați în primăvară vor servi în armată un an și jumătate. Iar cei înrolați în toamna anului 2023 vor servi doi ani.”

„Găsesc această decizie destul de logică, având în vedere că vecinii noștri nordici [Suedia și Finlanda] se alătură NATO”

Niciun astfel de plan de recrutare nu a fost anunțat oficial, însă au existat zvonuri puternice că Vladimir Putin a vrut să aștepte până după sărbătorile de Anul Nou în Rusia pentru a a face anunțul.

Schema de recrutare care implică tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani este separată de controversatul proiect al lui Putin de recrutare a peste 300.000 de „rezerviști".

Noua schemă ar putea oferi Rusiei sute de mii de soldați suplimentari pentru războiul său, care se estimează că a dus la moartea sau mutilarea a peste 100.000 de ruși.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite