„Armata ucraineană a trecut frontiera”. Rușii din regiunile de graniță, băgați în panică de un atac cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un presupus anunț al președintelui rus, Vladimir Putin, care s-a auzit luni la posturile rusești din regiunile de la granița cu Ucraina, a fost rezultatul unui atac cibernetic, a clarificat Kremlinul, potrivit The Guardian.

Luptătorii anti-Kremlin au continuat atacurile de la graniță FOTO PROFIMEDIA
Luptătorii anti-Kremlin au continuat atacurile de la graniță FOTO PROFIMEDIA

RIA, agenția de știri deținută de stat, a transmis că mai multe posturi de radio au difuzat un mesaj prin care Putin s-ar fi adresat cetățenilor, anunțându-i că armata ucraineană a trecut granița.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat: „Toate aceste mesaje sunt un fals absolut”.

Presa rusă independentă a relatat că locuitorii din regiunile Rostov, Belgorod și Voronej, care se învecinează cu Ucraina, au fost informați chiar prin vocea lui Putin că forțele Kievului au traversat în Rusia.

Aceștia au citat mesajul potrivit căruia ar fi fost declarată legea marțială în regiunile de frontieră și că a început o mobilizare militară la nivel național pentru războiul Rusiei cu Ucraina și că locuitorii ar trebui să se evacueze mai adânc în Rusia.

Duminică, posturile TV din Crimeea au fost piratate pentru a difuza un clip dintr-un filmuleț al guvernului ucrainean, în care apar membri ai armatei ducându-și degetele la buze alături de mesajul: „Planurile iubesc tăcerea. Nu va fi niciun anunț despre un start”.

Forțele de frontieră ucrainene au transmis într-o postare pe Telegram: "Mai mulți operatori de cablu din Crimeea închid semnalul din cauza faptului că oameni de bine au piratat emisiunile TV".

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a distribuit duminică pe Twitter clipul cu un citat din piesa „Enjoy the Silence” a celor de la Depeche Mode.

„Cuvintele nu au niciun rost / Ele nu pot face decât rău", a scris el pe Twitter.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite