Zelenski, anunțul care-i dă fiori lui Putin: „Credem cu tărie că vom reuși“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa este pregătită pentru lansarea mult-așteptatei contraofensive împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski FOTO: profimedia
Volodimir Zelenski FOTO: profimedia

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina este pregătită pentru o contraofensivă încă de pe acum.

"Cred că astăzi suntem pregătiți să o facem, să desfășurăm operațiuni de contraofensivă. Ne-am dori să avem anumite lucruri, dar nu putem aștepta luni de zile. Credem cu tărie că vom reuși. Nu știu cât timp va dura", a declarat Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat publicației The Wall Street Journal, potrivit Ukrainska Pravda.

Zelenski consideră că țările occidentale trebuie să depună eforturi pentru a izola Rusia.

Kievul speră că o contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a făcut ravagii de când Rusia a invadat ţara, în urmă cu 15 luni.

Zelenski a declarat luna trecută că Ucraina trebuie să aştepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. El a făcut presiuni diplomatice pentru a menţine sprijinul occidental, căutând mai mult ajutor militar şi arme, ceea ce este esenţial pentru ca Ucraina să reuşească în planurile sale.

Rusia deţine întinderi de teritoriu ucrainean în est, sud şi sud-est.

Sâmbătă, armata ucraineană a comunicat într-un raport zilnic că Mariinka din regiunea Doneţk, în estul ţării, a fost în centrul luptelor. Forţele ucrainene au respins toate cele 14 atacuri ale trupelor ruseşti din această zonă, se arată în raport.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite