Medvedev ameninţă: Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a transmis pe Twitter un mesaj de ameninţare la adresa Europei, după anunţul cancelarului german Olaf Scholz privind blocarea procesului de aprobare a conductei de gaz Nord Stream 2.

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucţiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris pe Twitter Dimitri Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Fără această autorizare, Nord Stream 2 nu mai poate deveni operational”, a subliniat Scholz într-o conferinţă de presă alături de premierul irlandez Micheal Martin.

Potrivit cancelarului german, dosarul cu privire la Nord Stream 2 va fi „reexaminat” în funcţie de evoluţia crizei ruso-ucrainene.

Decizia suspendării procesului de autorizare a Nord Stream 2 vine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni seara teritoriile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, din sud-estul Ucrainei, ca state independente.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite