Kremlinul consideră inevitabilă reducerea tensiunilor cu Occidentul

0
Publicat:

Kremlinul se aşteaptă ca relaţiile să revină la normal la un moment dat între Rusia şi Occident în pofida tensiunilor istorice existente, potrivit unei declaraţii făcute de purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, informează dpa, citată de Agerpres.

Dmitri Peskov crede că relațiile tensionate ale Rusiei cu Occidentul vor dispărea FOTO kremlin.ru
Dmitri Peskov crede că relațiile tensionate ale Rusiei cu Occidentul vor dispărea FOTO kremlin.ru

„Orice confruntare se încheie cu o diminuare a tensiunilor şi fiecare situaţie de criză se încheie la masa negocierilor", a declarat Peskov pentru televiziunea rusă de stat, afirmaţii preluate de agenţia de ştiri Interfax. „Aşa va fi şi de data aceasta". Probabil că nu se va întâmpla prea rapid, dar se va întâmpla, a declarat el în cadrul programului de televiziune "Moscova. Kremlin. Putin".

Rusia susține „armonia”

Declaraţia este făcută în contextul în care Rusia continuă să suporte sancţiuni occidentale fără precedent, impuse după începerea invaziei sale în Ucraina pe 24 februarie. Dmitri Peskov a adăugat că Rusia susţine armonia internaţională bazată pe respect şi beneficii reciproce şi a acuzat SUA, fără a le numi direct, că au adoptat o abordare de tip cowboy. Chiar şi înainte de declanşarea războiului, relaţiile dintre Rusia şi ţările occidentale erau puternic tensionate, notează dpa.

Kremlinul vrea negocieri cu Ucraina

La începtul lunii august, Peskov a anunțat că oficialii de la Kremlin sunt dispuși să negocieze o soluţie „paşnică” la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax.

Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile noastre condiţii”, a afirmat Peskov în conferinţa sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia doreşte o „soluţie negociată” la conflictul cu Ucraina.

Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată”, a declarat Schröder într-un interviu acordat în exclusivitate pentru săptămânalul „Stern”, în care a confirmat şi faptul că a avut o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Moscova săptămâna trecută.

Ucraina a respins consensul

Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare „sunt bine cunoscute”.

Aceste condiţii au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la ultima întâlnire dintre reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei în metropola turcă în luna martie.

După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor”, a adăugat Peskov, în condiţiile în care Kievul denunţase la acel moment că Moscova doar mimează nişte discuţii, fără niciun fel de armistiţiu şi o delegaţie puţin reprezentativă trimisă pentru a negocia cu partea ucraineană.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite