Rusia ameninţă cu „demilitarizarea” viitoarei uzine pentru producerea dronelor Bayraktar din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a lansat, marţi, o ameninţare potrivit căreia va „demilitariza” viitoarea fabrică pentru producerea de drone Bayraktar dacă aceasta va fi construită în Ucraina, relatează Unian, conform Agerpres.

Reacţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului vine la o zi după ce ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasili Bodnar, a afirmat că producătorul dronei turceşti Bayraktar a cumpărat un teren în Ucraina pentru a construi o uzină.

„Faptul de a construi un astfel de obiectiv, care, desigur, va intra imediat sub incidenţa „demilitarizării” va prelungi doar suferinţa ucrainenilor, dar nu-i va ajuta să evite ceea ce este scopul operaţiunii speciale militare", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, insinuând că Moscova are de gând să distrugă viitoarea fabrică de drone Bayraktar din Ucraina. 

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan să realizeze producţia de drone Bayraktar în Rusia. 

Liderul companiei de drone Baykar, Haluk Bayraktar, a eliminat posibilitatea furnizării de astfel de echipamente Rusiei, spunând că, la fel ca Ankara, şi compania sa susţine Ucraina în războiul declanşat de Rusia la 24 februarie. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite