Kremlinul consideră „greşită'' decizia Armeniei de a ratifica aderarea la Curtea Penală Internaţională

0
Publicat:

Kremlinul a calificat marţi drept „greşită" decizia Armeniei, aliat istoric al Moscovei, de a ratifica aderarea la Curtea Penală Internaţională (CPI), o instanţă care a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, informează AFP, citată de Agerpres.

Dmitri Peskov. FOTO EPA EFE
Dmitri Peskov. FOTO EPA EFE

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

„Ne îndoim că aderarea Armeniei la Statutul de la Roma ar fi corectă din punct de vedere al relaţiilor bilaterale. Continuăm să credem că este vorba de o decizie greşită", a declarat Peskov.

Dmitri Peskov a precizat că Armenia nu are „nimic mai bun" decât alianţa cu Moscova, deși relaţiile cu Erevan s-au degradat considerabil în ultimele luni pe fondul înfrângerii separatiştilor armeni de către Azerbaidjan în Nagorno-Karabah.

Armenia este membră OTSC

Armenia este membră a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), o alianţă militară condusă de Rusia şi care reuneşte mai multe foste republici sovietice.

Rusia, care dispune de o bază militară în Armenia, este un furnizor major de arme pentru această țară.

Marţi, parlamentul armean a ratificat aderarea la CPI, după dezbateri rapide asupra acestui proiect.

Curtea Penală Internaţională a emis primăvara aceasta un mandat de arestare pe numele preşedintelui Vladimir Putin, pentru „deportare" de copii ucraineni în Rusia, decizie denunţată de Moscova.

„Considerăm că decizia CPI cu privire la preşedintele Putin este ilegală, nulă şi neavenită", a declarat încă o dată Peskov, marţi.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite