Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor din Rusia ca persoana cu cele mai multe sancțiuni

0
0

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a intrat, miercuri, în posesia unui certificat oferit de Cartea Recordurilor din Rusia, care atestă că este cetățeanul rus cu cel mai mare număr de sancțiuni personale impuse de entități străine pentru ajutorul oferit de el războiului din Ucraina, relatează EFE, conform Agerpres.

Liderul Ceceniei a intrat în Cartea Recordurilor din Rusia.
Kadîrov a stabilit un nou record pentru numărul de sancțiuni personale aplicate. FOTO EPA-EFE

 „Recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancţiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov", a afirmat, Stanislav Konenko, redactorul-şef al Cărţii Recordurilor din Rusia, menționat de TASS. 

Certificatul i-a fost oferit în timpul celebrării a 204 ani de la atestarea documentară a orașului Groznîi, capitala Ceceniei.

De asemenea, acestuia i s-a oferit și un certificat care demonstrează că deține recordul pentru cel mai mare număr de sancțiuni la nivel mondial aplicate unei persoane, familiei sale și susținătorilor săi. 

 „Mă aflu pe lista sancţiunilor pentru că apăr islamul, tradiţiile şi obiceiurile noastre şi securitatea ţării noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit", a afirmat Kadîrov. 

Totodată, Kadîrov a precizat că i-a întrecut și pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko și pe președintele sirian Bashar al-Assad în ceea ce privește numărul de sancțiuni.

Liderul cecen a afirmat că împotriva sa, a familiei, adepților, proprietăţilor şi a organizaţiilor pe care le conduce au fost aplicate cel puţin 70 de sancţiuni.   

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite