Jurnalistul rus care cerea „înecarea și arderea" copiilor ucraineni, suspendat de RT: „Comentarii dezgustătoare”

0
Publicat:

Anton Krasovski, prezentatorul postului de televiziune rusesc Russia Today, finanțat de stat, a fost suspendat duminică după ce a îndemnat în direct la „înecarea sau arderea” copiii ucraineni care vedeau Rusia sovietică ca pe un ocupant, notează The Moscow Times. 

Jurnalistul rus Anton Krasovski a îndemnat la genocid FOTO Profimedia
Jurnalistul rus Anton Krasovski a îndemnat la genocid FOTO Profimedia

Comentariile lui Anton Krasovski în emisiunea sa de la Russia Today difuzată joi au stârnit o largă indignare în weekend. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a acuzat canalul controlat de Kremlin de „incitare agresivă la genocid” și a pledat pentru o interzicere globală a postului TV.

Krasovsky, un prezentator pro-război aflat sub sancțiunile UE, a declarat că copiii ucraineni ar trebui „aruncați direct într-un râu cu un curent puternic” sau „arși într-o colibă” pentru că i-au numit pe ruși ocupanți.

Segmentul care conținea comentariile lui Krasovski a fost între timp șters de pe conturile de socializare ale Russia Today.

Redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonyan, a distanțat postul de televiziune de comentariile „dezgustătoare” ale lui Krasovsky și a declarat că „oprește colaborarea cu acesta pentru moment”.

„Poate că Anton își va da seama ce nebunie a cauzat” declarația controversată, a scris Simonyan pe aplicația de mesagerie Telegram.

Ulterior, Krasovski și-a cerut scuze, spunând luni dimineață că „s-a lăsat dus de val în direct”.

„Îmi cer scuze tuturor celor care s-au speriat, îmi cer scuze Margaritei, tuturor celor care au crezut că [comentariile] sunt sălbatice, de neconceput și de neînchipuit”, a scris el pe rețeaua de socializare rusă VKontakte.

Posturile de televiziune controlate de Kremlin, inclusiv Russia Today, susțin în mod activ invazia Rusiei în Ucraina și se fac ecoul negărilor Kremlinului privind acuzațiile de crime de război.

Cel mai important organism de anchetă din Rusia, Comitetul de anchetă, a declarat luni că președintele său, Alexander Bastrykin, a ordonat un raport privind declarațiile lui Krasovski după ce a primit o plângere din partea unui utilizator online.

Într-o postare eliminată între timp, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a denunțat ceea ce a numit un „atac informațional țintit” împotriva lui Krasovski, numindu-l pe prezentatorul Russia Today un comentator „fantastic de talentat” ce se ocupă doar cu informații „evidente și veridice”

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite