Îngrijorarea lui Vladimir Putin: Ucraina ar putea „aluneca spre neonazism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, consideră că Ucraina ar putea „aluneca” spre neonazism şi a atras atenţia că ţara sa nu va permite autorităţilor de la Kiev „să-i nimicească pe toţi” adversarii politici, informează agenţia rusă Tass care citează o declaraţie de liderul de la Kremlin unui post de televiziune german.

„Ucraina este o ţară independentă, însă sunt îngrijorat că ea ar putea aluneca spre neonazism”, a declarat Putin, într-un interviu acordat postului german ARD, citat de Tass.

„Am văzut naţionalişti ucraineni purtând svastica pe braţ şi având insigne SS. De ce autorităţile de la Kiev nu iau măsuri împotriva acestora? Vă spun sincer, suntem îngrijoraţi de situaţia din Ucraina, unde ar putea începe epurări etnice”, a ţinut să precizeze preşedintele rus.

Putin adaugă că acest lucru ar însemna „o adevărată catastrofă” pentru Ucraina şi poporul ucrainean, însă a atras atenţia Rusia nu va permite autorităţilor de la Kiev să-şi nimicească oponenţii politici, referirea fiind clară la cei din estul ţării confruntate de luni bune cu lupte între separatişi proruşi şi forţele guvernamentale de la Kiev.

Liderul de la Kremlin a reamintit şi de federalizarea Ucrainei. Acest demers e considerat „singura soluţie” pentru situaţia din Ucraina, singurul viitor acceptabil.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite