Încă un dosar penal pe numele opozantului rus Aleksei Navalnîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksei Navalnîi FOTO AFP
Aleksei Navalnîi FOTO AFP

Pe numele opozantului rus Aleksei Navalnîi a mai fost deschis un dosar penal. Bloggerul şi fratele său, Oleg Navalnîi, sunt acuzaţi de escrocherie şi spălare de bani. Este vorba despre aproximativ 1,8 milioane de dolari. Totul se întâmplă în ajunul unui protest de amploare, planificat de opoziţie pentru mâine, dar care nu a fost autorizat de Primăria Moscovei.

Anchetatorii susţin că Oleg Navalnîi, fiind angajat la Poşta Rusiei, i-a convins pe reprezentanţii unei companii de comerţ cu capital străin să încheie un contract de transportare a mărfurilor prin firma fratelui său, Aleksei. Aceste servicii ar fi fost prestate până în 2010, la un preţ exagerat, printr-o terţă companie.

Potrivit acuzaţiilor, timp de 3 ani, pe contul firmei lui Aleksei Navalnîi au fost transferate 55 de milioane de ruble, în timp ce serviciile prestate ar fi costat 31 de milioane. Bloggerul rus respinge toate acuzaţiile şi le califică drept absurde. El mai are un dosar penal, fiind învinuit de deturnare de fonduri în proporţii deosebit de mari, pe vremea când era consilierul guvernatorului regiunii Kirov.

Tot astăzi, liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, a fost la audieri în dosarul deschis pe numele său în baza documentarului "Anatomia protestului". Totul se întâmplă în ajunul "Marşului milioanelor", planificat de opoziţia rusă pentru sâmbătă.

"Oficialii de la Moscova ne-au interzis, absolut ilegal, să organizăm marşul. Pot să interzică o manifestaţie oficială, dar nu pot să ne interzică să fim liberi. De aceea, pe 15 decembrie, eu voi fi aici, în această piaţă. Unde veţi fi voi, decideţi singuri", a spus liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov.
 
Manifestaţia de mâine ar fi trebuit să fie al patrulea "Marş al milioanelor" organizat de oponenţii puterii de la Kremlin. Precedenta acţiune în masă a avut loc în septembrie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite