Fermierii sunt recrutați în armata rusă: recoltele ar putea fi în pericol

0

În Rusia, fermierii se numără printre recruții vizați de mobilizarea parțială, a declarat, marți, președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu oficialii, semnalând potențiale riscuri suplimentare pentru recolta din 2023, conform Reuters.

Vladimir Putin a spus că vor fi mobilizați și agricultorii FOTO Shutterstock
Vladimir Putin a spus că vor fi mobilizați și agricultorii FOTO Shutterstock

Rusia este cel mai mare exportator de grâu din lume. Toamna este un sezon aglomerat pentru fermieri, deoarece seamănă grâu de iarnă pentru recolta de anul următor și recoltează soia și semințele de floarea soarelui. Semănatul cerealelor de iarnă a fost deja întârziat semnificativ de ploi.

"Aș dori să mă adresez și șefilor regionali și șefilor întreprinderilor agricole. În cadrul mobilizării parțiale, sunt în curs de recrutare și muncitori agricoli. Familiile lor trebuie sprijinite. Vă rog să acordați o atenție deosebită acestei probleme", a spus Putin.

Anunțul lui Putin cu privire la prima mobilizare publică a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial, în mijlocul a ceea ce Moscova numește operațiune militară specială, a declanșat panică în rândul bărbaților eligibili, care încearcă să fugă din țară, și neliniște în rândul întregii populații. Potrivit oficialilor ruși, alți 300.000 de bărbați vor fi chemați pentru a servi țara ca parte a campaniei de mobilizare.

Unele regiuni care se învecinează cu Ucraina în partea de sud și centrală a Rusiei, cum ar fi regiunea Kursk, sunt mari producători de cereale.

Putin a mai spus a spus la întâlnire că anul acesta se așteaptă la o recoltă record de cereale (de 150 de milioane de tone) și de grâu (de 100 de milioane de tone).

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite