Bilet pe mormântul părinților lui Putin: „Fiul vostru se comportă urât!” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin, părinții președintelui Rusiei, unde au lăsat și un bilet, conform Focus.ua.

Părinții lui Putin sunt înmormântați în cimitirul Serafimovkoye Foto: Facebook/ Partidul Morților
Părinții lui Putin sunt înmormântați în cimitirul Serafimovkoye Foto: Facebook/ Partidul Morților

Dragi părinți! Fiul vostru se comportă urât! Lipsește de la lecțiile de istorie, se ceartă cu colegii de clasă și amenință că va arunca în aer întreaga școală. Luați măsuri!", scrie pe biletul rupt dintr-un caiet și, lăsat la mormântul părinților lui Vladimir Putin.

În această dimineață, un grup neidentificat de persoane s-a apropiat de părinții unui băiat cerându-le să ia măsuri educaționale împotriva fiului lor. Sperăm că părinții acestui ticălos îl vor lua cândva la ei”, se arată în postarea publicată pe Facebook de activiști, care adaugă că aceasta este o acțiune de rezistență feministă împotriva războiului

Părinții lui Putin, Maria Ivanovna Shelomova (1911-1998) și Vladimir Spiridonovici Putin (1911-1999) sunt înmormântați în cimitirul Serafimovkoye din Sankt Petersburg.

„Partidul Morților”, un proiect artistic rusesc care se ocupă de activismul artistic, a fost creat în 2017, de artistul Maxim Evstropov, care a părăsit Rusia după ce a început invazia Ucrainei, conform publicației svoboda.

De altfel pe numele celor implicați este deschis și un dosar penal pentru „insultarea sentimentelor credincioșilor”, iar la începutul acestei luni fiind organizate percheziții la domiciile lor din Sankt Petersburg.

„Partidul morților este alcătuit din toți morții, toți cei vii sunt viitori membri ai partidului”, spune „statutul” mișcării. În același timp, aderă la principiile anti-război și nu recomandă rușilor să se grăbească să devină membri ai partidului din cauza mobilizării anunțate în Rusia.

"Dragă morți! Nu mergeți la birourile militare de înregistrare și înrolare - vă vor mânca acolo și vă vor cere mai mult. Nu vă lăsați în fața chemării așa-zisei „patrie" (la această chemare gâlgâitoare a președintelui), plecați, ascundeți-vă, sustrageți-vă (de la participarea la rușinosul război de cucerire). Nu mergeți la muncă, unde puteți fi mobilizați (morții nu muncesc), nu vizitați muzee și teatre: instituțiile așa-zisei „culturi” din columbarii liniștite s-au transformat în centre de recrutare pentru cadavre, nu vă implicați în rahatul asta – chiar și, după cum se spune, „parțial”. Salvați planeta. Organizați-vă, rezistați!", au îndemnat ei într-o altă postare de pe pagina lor de  Facebook.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite