Expert american: „Mercenarii Wagner sunt susținuți de armata rusă. Prigojin este disperat să atragă atenția lui Putin”

0
Publicat:

Expertul militar american susține că mercenarii Wagner primesc mai mult ajutor din partea armatei ruse decât lasă Prigojin să se înțeleagă.

Evgheni Prigojin și luptătorii Wagner FOTO: Profimedia
Evgheni Prigojin și luptătorii Wagner FOTO: Profimedia

Deși Evgheni Prigojin, liderul și fondatorul Grupului Wagner, lasă să se înțeleagă că armata lui este un privată, un expert militar american susține că mercenarii lui Prigojin primesc sprijin important din partea armatei ruse. 

Wagner nu este o forță separată, așa cum este adesea prezentată”, a declarat Michael Kofman, directorul Programului de Studii pentru Rusia din cadrul Centrului pentru Analize Navale, citat de Insider

Kofman s-a întors recent dintr-o călătorie în Ucraina care a inclus și o vizită la Bahmut. El a descris modul în care luptătorii Wagner, cunoscuți drept militari angajați în mod privat, și parașutiștii armatei ruse au lucrat împreună în timpulluptelor sângeroase din jurul orașului.

"Este un mit că soldații Wagner s-au luptat în Bahmut pe cont propriu", a spus Kofman. "Când ești acolo, vezi că sunt susținuți de aviația rusă. Sunt susținuți și de artileria rusă. Există avioane rusești care îi sprijină într-o serie de operațiuni”, a precizat expertul. 

De asemenea, Kofman se arată reticient atunci când vorbește despre o relație strânsă între Vladimir Putin și șeful Grupului Wagner. "Dacă ar avea o linie directă cu Putin și dacă ar fi o persoană importantă (Prigojin n.red.) - cel puțin 10% de important precum a fost prezentat în presa occidentală – nu ar face mereu un spectacol în jurul său. Motivul pentru care o face constă în faptul că este disperat și încearcă să atragă atenția lui Putin", a spus Kofman.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite