Directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei: În zilele următoare „se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Narîşkin foto: news.ro
Serghei Narîşkin foto: news.ro

Rusia „trăieşte acum un moment cu adevărat istoric”, a declarat Serghei Narîşkin, directorul Serviciului de al Informaţii Externe al Rusiei (SVR), în cadrul unui eveniment la Moscova, citat de BBC. Oficialul rus a afirmat că în zilele următoare se va decide „soarta Rusiei”.

”Se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”, a spus Narîşkin.

Discursul şefului de spionaj s-a concentrat pe importanţa suveranităţii, argumentând că „suveranitatea este o garanţie a bunăstării şi demnităţii cetăţenilor noştri, acesta este viitorul copiilor noştri”.

„Din asemenea chestiuni, Rusia nu s-a retras niciodată şi nu se va retrage, pentru că altfel va înceta să mai fie Rusia”, a subliniat oficialul rus.

Înainte de invadarea Ucrainei, Narîşkin a fost pus în încurcătură de preşedintele rus în timpul unei întâlniri a Consiliului de Securitate transmisă de televiziunea de stat. Fostul ofiţer KGB părut că se eschivează atunci când a fost invitat să-şi exprime sprijinul pentru recunoaşterea regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

Vă recomandăm şi: 

Stoltenberg: Este responsabilitatea NATO de a se asigura că războiul nu trece de graniţele Ucrainei, motiv pentru care am sporit prezenţa militară în zonă

Şeful diplomaţiei moldoveneşti: Decizia APCE privind Transnistria este una politică, adoptată în contextul situaţiei din Ucraina

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite