Cum încurcă turiștii ruși, care își petrec vacanța în Crimeea, planurile lui Putin. Ruta alternativă trece prin Mariupol VIDEO

0
Publicat:

Președintele Vladimir Putin a ordonat oficialilor regionali să redirecționeze turiștii ruși care provoacă blocaje de trafic în Crimeea prin teritoriile ucrainene anexate.

Strâmtoarea Kerci - arhiva foto
Strâmtoarea Kerci - arhiva foto

Afluxul sezonier de turiști de pe continentul rus în peninsula anexată de Putin în 2014 ridică probleme de-a lungul uneia dintre "cele mai importante linii terestre de comunicare" ale Rusiei, potrivit think tank-ului american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de Newsweek.

Un blogger militar rus a declarat că traficul la intrarea pe podul din strâmtoarea Kerci a crescut cu 40% de la începutul lunii iulie și va crește și mai mult în sezonul turistic de vară.

Crimeea se află într-o locație importantă pentru războiul din Ucraina pe care Putin l-a început. Dacă va avea succes contraofensiva ucraineană pe frontul sudic, Crimeea, pe care Kievul a promis să o ia înapoi, ar putea fi în vizorul lor.

Putin l-a instruit luni pe guvernatorul Krasnodarului, Veniamin Kondratyev, să stabilească cum să direcționeze fluxul de turiști prin teritoriile ucrainene anexate, a informat agenția de știri de stat Tass.

Kondratyev i-a spus lui Putin că ar fi "o sursă de mândrie pentru turiști să conducă prin noile teritorii rusești", șoferii fiind sfătuiți să ocolească podul și să ia "coridorul terestru" spre Crimeea, a raportat publicația rusă independentă Agentsvo.

Coridorul terestru trece prin Mariupol în regiunea Donețk și Melitopol în regiunea Zaporizhzhia, ambele pe care Rusia a pretins că le-a anexat.

Un alt milblogger rus a spus că Moscova nu a analizat corect cât de mult vor rușii să-și petreacă vacanța în Crimeea, în ciuda războiului.

ISW a declarat marți că autoritățile ruse se confruntă cu probleme civile și de transport în Crimeea "parțial din cauza refuzului lor continuu de a mobiliza pe deplin societatea rusă pe picior de război".

Acest lucru a însemnat că peninsula, anexată în 2014, și pe care Kievul a promis să o ia înapoi, continuă să fie promovată ca destinație de vacanță, în ciuda faptului că este "o țintă legitimă în zona din spate pentru lovituri ucrainene continue".

Marți, ministrul rus al transporturilor, Vitali Saveliev, a discutat cu Putin despre traficul intens de la intrarea pe podul peste strâmtoarea Kerci și a cerut creșterea trecerilor cu feribotul pentru a reduce blocajele, a informat agenția de știri de stat Tass.

Putin a cerut feriboturilor să "normalizeze" situația și a indicat că Ministerul rus al Apărării ar putea împrumuta active de transport în zonă. Newsweek a contactat Ministerul rus al Transporturilor pentru comentarii.

În vara anului 2022, bazele militare rusești din peninsulă au fost lovite în lovituri repetate care nu au fost revendicate direct de Ucraina. Kievul a fost stimulat de un atac asupra podului Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală și este un simbol al ocupației sale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite