Un cofondator al „Google-ului rusesc” condamnă războiul „barbar” al lui Putin în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arkadi Voloj, unul dintre fondatorii Yandex, versiunea rusă a Google, se declară „categoric împotriva” războiului purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, relatează Politico.

Yandex este versiunea rusă a Google. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Yandex este versiunea rusă a Google. FOTO Shutterstock (Arhivă)

„Invazia Rusiei în Ucraina este barbară și sunt categoric împotriva ei”, a afirmat Voloj, adăugând că este „îngrozit de soarta oamenilor din Ucraina”

Miliardarul rus Arkadi Voloj, care a cofondat Yandex în anul 1997 și locuiește în Israel din anul 2014, a demisionat din funcția de director general al Yandex în luna iunie a anului 2022, după ce a fost inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene fiindcă a sprijinit „material sau financiar” războiul declanșat de Rusia în Ucraina. 

El a spus că și-a dat seama că „rolul său în Yandex a luat sfârșitdupă ce agresiunea Kremlinului a escaladat în luna februarie a anului 2022, însă a ales să „tacă” de atunci pentru a se concentra pe „susținerea inginerilor ruși talentați care au luat decizia de a părăsi țara”. 

Cea mai mare companie de tehnologie din Rusia, Yandex a fost supusă unui control sporit din partea Moscovei, în timp ce Kremlinul încearcă să își întărească controlul asupra internetului rusesc. 

În luna aprilie a anului 2022, compania VK, aflată sub controlul statului, a preluat site-ul de știri al Yandex, yandex.ru. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite