Coca-Cola, Pepsi şi Starbucks îşi suspendă activităţile din Rusia, după McDonald's

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Unele din cele mai cunoscute branduri la nivel global au anunţat că îşi suspendă activitatea din Rusia, în contextul conflictului militar din Ucraina.

În ultimele zile au fost puse presiuni asupra giganţilor din industria alimentară şi a băuturilor carbogazoase. 

McDonald's a fost prima companie care a anunţat că închide cele 850 de locaţii din Rusia, dar va continua să îşi plătească angajaţii.

După decizia celor de la McDonald's, compania americană Starbucks a anunţat că suspendă toate activităţile de pe teritoriul Rusiei, inclusiv livrarea produselor şi a cafenelelor operate prin franciză, relatează Hotnews. Şi Starbucks a declarat că va „oferi sprijin celor aproape 2000 de parteneri din Rusia care depind de Starbucks pentru traiul lor”.

Coca-Cola a anunţat că suspendă afacerile desfăşurate în Rusia şi continuă să monitorizeze şi evalueze situaţia în funcţie de evoluţia circumstanţelor. Decizia a fost luată înainte de evaluarea impactului asupra companiei, conform declaraţiilor reprezentanţilor Coca-Cola.

Pepsi se alătură companiilor globale care decid suspendarea afacerilor din Rusia. Aceştia opresc vânzarea produselor brandului, investiţiile de capital dar şi toate reclamele publicitare. Compania a anunţat că va continua furnizarea de produse esenţiale precum produsele lactate şi hrană pentru copii, pe teritoriul Rusiei. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri