Ce scuză a găsit Putin pentru care nu merge la summitul G20 din Rio de Janeiro (Brazilia), acolo unde ar putea fi arestat

0
Publicat:

Șeful de la Kremlin susține că „nu vrea să perturbe activitatea normală a summitului”, astfel că Federația Rusă va fi reprezentată de o altă persoană.

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin FOTO: EPA EFE
Vladimir Putin, liderul de la Kremlin FOTO: EPA EFE

Președintele rus Vladimir Putin a refuzat să meargă la summitul G20 care va avea loc în noiembrie în Brazilia, o țară care, în calitate de semnatară a Statutului de la Roma, ar fi trebuit să îl aresteze în baza unui mandat al Curții Penale Internațională (CPI)

Putin a declarat vineri reprezentanților mass-media din țările membre BRICS despre refuzul său de a participa la reuniune. El susține că nu va merge la Rio de Janeiro pentru „a nu perturba activitatea normală a summitului”, deoarece dacă ar participa, „discuțiile ar fi numai despre asta”, scrie dialog.

În locul lui Putin, un alt reprezentant rus va participa la summit.

Zilele trecute, procurorul general ucrainean Andriy Kostin a făcut apel la autoritățile braziliene „să își îndeplinească obligațiile de țară semnatară a Statutului de la Roma și să îl aresteze pe Putin dacă acesta vizitează teritoriul Braziliei”.

În ciuda acestui apel, șeful ministerului brazilian de Externe, Mauro Vieira, a declarat că „este puțin probabil ca Brazilia să îl aresteze pe Putin dacă acesta vizitează țara”.

Anul trecut dictatorul rus a lipsit de la summitul G20 din India, temându-se de condamnarea politică din partea celorlalți participanți la forum.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite