Cadoul oferit soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina

0
Publicat:

Soldaţii şi funcţionarii ruşi desfăşuraţi în Ucraina nu vor mai avea obligaţia să-şi declare veniturile, a anunţat vineri Kremlinul, în virtutea unei excepţii de la legile anticorupţie.
Decizia vine în momentul în care Rusia a crescut măsurile de stimulare în vederea participării la război. 

Militarii și funcționarii ruși aflați în Ucraina vor beneficia de o facilitate fiscală
Militarii și funcționarii ruși aflați în Ucraina vor beneficia de o facilitate fiscală

„Aceasta îi vizează pe cei care lucrează în teritorii", a declarat presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, făcând referire la cele patru regiuni ucrainene: Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Anexarea acestora a fost revendicată de Moscova, care nu le controlează însă pe deplin, astfel că majoritatea luptelor se desfăşoară în prezent în aceste zone.

Guvernul rus a publicat, joi seară un decret al preşedintelui Vladimir Putin privind „specificul„ regulilor luptei anticorupţie pentru „unii cetăţeni în timpul operaţiunii militare speciale" din Ucraina. Conform acestuia, militarii, poliţiştii şi membrii serviciilor de securitate care operează în Ucraina, precum şi ceilalţi funcţionari trimişi acolo, nu vor mai avea „obligaţia de a furniza informaţii despre veniturile, cheltuielile, bunurile lor".

Măsura se aplică de asemenea „soţilor şi copiilor minori" ai persoanelor vizate şi este retroactivă începând cu 24 februarie 2022, data când a început ofensiva din Ucraina.

De asemenea, persoanele în cauză vor avea dreptul să primească „recompense şi donaţii" dacă acestea au „un caracter umanitar" şi „au fost primite în legătură cu o participare la operaţiunea militară" din Ucraina.

Potrivit Agerpres, această nouă dispoziţie face parte dintre măsurile de stimulare ale Kremlinului pentru a-i determina pe ruşi să meargă să lupte în Ucraina: promisiunea unor prime importante, facilităţi bancare şi imobiliare, ajutoare financiare pentru familii în caz de deces sau de rănire etc.

În Rusia, militari şi responsabili apropiaţi de complexul militaro-industrial sunt cu regularitate condamnaţi în cazuri de corupţie şi de deturnare de fonduri de mare amploare.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite