Ca pe vremea lui Stalin: tineri anti-război din Moscova, reținuți sau obligați să cânte cântece patriotice

0
Publicat:

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a început represaliile împotriva rușilor care se manifestă anti-război. Clienții unor baruri punk și de hipsteri au fost amenințați și forțați să cânte cântece pro-Kremlin, iar cei suspectați că ajută Ucraina au fost audiați și reținuți.

Agenți FSB FOTO Profimedia/Imagine ilustrativă
Agenți FSB FOTO Profimedia/Imagine ilustrativă

Conform presei din Rusia, serviciile secrete au luat la ochi barurile Underdog și La Virgen Taqueria, din Moscova, unde au avut loc mai multe raiduri. Mai mult decât atât, un videoclip postat de agenția de știri de stat Moskva a arătat că tinerii din Underdog au fost forțați să cânte cântece patriotice. 

Avocatul Konstantin Erohin, care reprezintă patronii Underdog, a declarat pentru The Moscow Times că ofițerii de poliție în cagule au forțat oamenii din cele două baruri să-și deblocheze telefoanele și să le arate dacă au tatuaje și au confiscat două POS-uri din baruri.

Forțele de ordine din Rusia suspectează cele două baruri că vând discuri de vinil pentru a strânge bani pentru Kyiv Angels, o organizație caritabilă ucraineană care ajută atât civili, cât și personalul militar.

În urma raidurilor, Pavel Kosov, unul dintre proprietarii La Virgen Taqueria, a declarat pe Instagram că ia distanță de afacere pentru a proteja personalul. El s-a speriat după ce, în weekend, intrarea în bar a fost vopsită cu spray cu literele „ZOV” – un simbol pro-război inspirat de semnele de identificare pictate pe vehiculele rusești în Ucraina.

„Nu dorim ca locurile noastre să fie asociate cu vreo acțiune ilegală îndreptată împotriva țării noastre sau cu opinii fasciste”, a spus Underdog într-o postare pe rețelele de socializare marți, într-o aparentă referire la oficialii ruși care susțin că Ucraina este condusă de naziști. Acesta a adăugat că barul „nu a strâns niciodată bani pe care i-ar fi trimis Forțelor Armate ucrainene”.

Proprietarii La Virgen Taqueria au declarat că postarea despre presupusa strângere de fonduri pentru ucraineni a fost postată de hackeri.

Aproximativ 20 de baruri din Sankt Petersburg au fost închise miercuri de autorități pentru presupusa implicare a minorilor în „acte antisociale“, a informat un post local de știri.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite