Avionul Rusiei desemnat ca post strategic de comandă într-un război nuclear a participat la repetiţiile pentru Ziua Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Un avion Il-80 care va servi ca post strategic de comandă într-un eventual război nuclear a participat miercuri la repetiţiile de la Moscova pentru apropiata celebrare a Zilei Victoriei la 9 mai.

Aparatul Il-80, escortat de două MiG-29, a zburat împreună cu bombardiere strategice şi avioane de luptă deasupra Moscovei, potrivit Agerpres. 

Rusia organizează parade militare la 9 mai în fiecare an pentru a marca victoria Uniunii Sovietice în Marele Război Patriotic împotriva Germaniei naziste.

„În acest an, la parada principală din Piaţa Roşie de la Moscova vor lua parte în jur de 11.000 de militari, 131 tipuri de arme şi echipament militar, 77 de avioane. În total, în acest an vor avea loc parade militare în 28 de oraşe, cu participarea a aproape 65.000 de militari, circa 2.400 de tipuri de arme şi echipament militar şi peste 460 de avioane, a precizat miercuri ministrul apărării Serghei Şoigu.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite