Autorităţile proruse din Herson impun rubla rusă ca mondedă oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Noile autorităţi proruse din regiunea ucraineană Herson - cucerită de Rusia - au transformat luni moneda rusă, rubla, în deviza oficială, în paralel cu grivna ucraineană, cu scopul de a rusifica complet această regiune prorusă relatează AFP.

”Regiunea devine o zonă cu rubla ca deviză. Rubla va circula cu acelaşi titlu ca grivna. Societăţile şi antreprenorii pot afişa preţurile în ambele monede”, anunţă Administraţia  Civilă şi Militară prorusă a acestei regiuni situate în sudul Ucrainei.

”Cursul este de două ruble o grivnă”, anunţă ea într-un comunicat postat pe Telegram.

Administraţia anunţă că prima agenţie a unei bănci ruseşti se va deschide ”foarte curând” la Herson, capitala regiunii, şi că ”toţi antreprenorii care doresc” îşi vor putea deschide un cont la aceasta.

Un oficial local anunţa la sfârşitul lui aprilie că rubla şi grivna ar putea circula, într-o perioadă de tranziţie, înaintea unei treceri complete la rubla rusă.

Această posibilitate nu a fost evocată luni de către administraţia regională prorusă.

Oficiali locali şi ruşi au anunţat că întreaga regiune ar putea fi anexată de către Rusia.

Oraşul Herson, situat în apropierea Peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Moscova în 2014, a fost primul oraş important cucerit, la 3 martie, de către Rusia, după lansarea ofensivei ruse în Ucraina la 24 februarie.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite