Accidentul aviatic din Rusia: Compania flydubai exclude ipoteza unui act criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană low-cost flydubai a exclus sâmbătă ipoteza unui act criminal, după prăbuşirea unuia dintre avioanele sale în sudul Rusiei, accident aviatic soldat cu moartea a 62 de persoane, relatează AFP, preluată de lalibre.be.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Dubai, preşedintele companiei, Gaith al-Ghaith, a anunţat că o echipă de lucru formată din reprezentanţi ai Aviaţiei civile din EAU şi ai flydubai se va deplasa în Rusia pentru a participa la anchetă „în coordonare cu autorităţile ruse“.

El a exclus, răspunzând unei întrebări, ipoteza unui act criminal, solicitând să se aştepte rezultatele anchetei pentru a se determina cauzele tragediei. Potrivit lui, informaţiile care circulă între timp sunt „speculaţii“.

Un avion Boeing care venea dinspre Dubai s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţii de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane - 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Acesta este primul accident de acest gen în care este implicată compania flydubai după crearea sa în martie 2008, notează AFP.

Comandantul navei era cetăţean cipriot, iar copilotul era spaniol, fiecare având la activ aproape 6.000 de ore de zbor, a precizat Gaith al-Ghaith pentru a sublinia profesionalismul lor. Ceilalţi cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia şi Kîrgîstan, a mai spus el.

Potrivit lui Gaith al-Ghaith, ultima revizie tehnică a aparatului de zbor a fost făcută pe data de 21 ianuarie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite