Ziua Americii, sărbătorită în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul SUA a menţionat că americanii sărbătoresc Ziua Independenţei în familie
Ambasadorul SUA a menţionat că americanii sărbătoresc Ziua Independenţei în familie

Cu ocazia Zilei Independenței SUA, William Moser, ambasadorul american la Chișinău, a transmis conaționalilor săi din Republica Moldova un mesaj de felicitare.

„Este ziua care ne adună împreună, ziua creării națiunii noastre și debutul unei tradiții democratice. Independența este marcată în sânul familiei, la parada oficială, la un meci de baseball sau la alte activități în aer liber, lucruri care ne reamintesc ce națiune deosebită suntem", a menționat diplomatul.

Un model pentru alte țări

În același timp, ambasadorul reamintește că formare națiunii americane a fost importantă pentru întreaga lume. „Noi, americanii, simțim că acesta a fost începutul unei misiuni pentru toate națiunile, pentru drepturile omului, pentru democrație și demnitatea umană. Sperăm că țara noastră poate servi drept un model în întreaga lume", mai spune diplomatul american.

De asemenea, William Moser a menționat că Republica Moldova are un parteneriat de cooperare de succes cu unul dintre primele 13 state ale Americii. „Această cooperare s-a transformat într-un raport civic dintre două entități guvernamentale. De exemplu, locuitorii Carolinei de Nord au donat Moldovei echipament, calculatoare și consumabile medicale în valoare de peste 600.000 de dolari și mai mult de 20.000 de copii moldoveni au beneficiat de tratament acordat de medici din Carolina de Nord", a adăudat șeful misiunii SUA la Chișinău.

Astăzi americanii marchează 236 de ani de la proclamarea independenţei Statelor Unite

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite