ZĂPADA FACE NOI VICTIME Peste 35 de maşini blocate în nămeţi, cinci localităţi rămase fără curent electric şi zeci de sate izolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 35 de maşini au rămas blocate în zăpadă
Circa 35 de maşini au rămas blocate în zăpadă

Drumurile din opt raioane din ţară sunt blocate de zăpadă. 38 de camioane au fost oprite în vama Tudora din raionul Ştefan Vodă pentru a le permite drumarilor să deblocheze şoselele.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor informează că, din cauza vântului puternic, pe unele sectoare de drumuri locale s-au format suluri de zăpadă, circulaţia devenind imposibilă. Temporar nu se poate circula pe mai multe drumuri din 8 raioane: Căuşeni, Comrat, Cantemir, Ceadîr-Lunga, Leova, Ştefan Vodă, Anenii Noi şi Cimişlia, transmite Info-Prim Neo. 

• În Căuşeni este blocată trecerea în satele Batâr; Ciufleşti, Chircăeştii Noi, Taraclia, Ucrainca şi Săiţi. 

• Şoferii sunt atenţionaţi să evite şi satele Avdarma, Cîet, Dimitrova şi Congazgicul de Jos din raionul Comrat. 

• În Cantemir sunt blocate drumurile din Cociulia, Caragîş, Şamalia, Lărguţa, Cârpeşti, Goteşti, Tartaul, iar în Ceadîr-Lunga în satul Joltai. 

• Drumurile din Satele Borogani, Sârma, Tochile-Răducani, Sărata Răzeşti şi Tomai din raionul Leova la fel sunt blocate. 

• În raionul Ştefan Vodă sunt impracticabile drumurile din Marianca de Jos, Simeonovca, Brezoia, Talmaza, Ştefăneşti şi Purcari, iar în raionul Anenii Noi în satul Varniţa. 

• În raionul Cimişlia sunt blocate drumurile spre satele Schinoşica, Munteni şi Topal. 

Se circulă greu din cauza depunerilor de zăpadă şi pe unele trasee naţionale. Este vorba de drumul M1 Chişinău-Leuşeni-frontiera cu România, M2 Chişinău-Soroca-frontiera cu Ucraina, R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni-frontiera cu România şi R3 Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca. Cu dificultate se circulă şi pe R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-frontiera cu Ucraina, şi R 34 Hânceşti-Leova-Cahul-Slobozia Mare la fel se circulă. 

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale anunţă că drumurile de acces spre cinci localităţi din republică sunt blocate de zăpadă – Ochiul Roş, Calfa, Gura Bâcului, Varniţa şi Speia. De asemenea, cinci localităţi din trei raioane sunt deconectate parţial de la energia electrică – Căuşeni, Taraclia, Basarabeasca şi UTA Găgăuzia. 

Pe parcursul zilei de vineri, dar şi noaptea trecută, 26 ianuarie, salvatorii au fost apelaţi pentru a interveni la lucrările de deblocare a peste 35 de vehicule, dintre care un tractor, un microbuz, un autobuz şi două ambulanţe. În apropierea vămii Tudora, raionul Ştefan Vodă, au fost stopate intenţionat 38 de autocamioane, pentru a fi posibile lucrările de curăţare a drumurilor. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat în cazul a cinci camioane în apropierea oraşului Ştefan Vodă şi 16 autocamioane lângă oraşul Căuşeni. 

Cetăţenii sunt rugaţi să evite călătoriile fără necesitate urgentă. Dacă totuşi au nevoie să se deplaseze, autorităţile recomandă să aibă la ei apă şi mâncare. În cazuri de dificultate e nevoie de apelat numărul 901.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite