Vocea Rusiei: Zăcământul descoperit de OMV este doar o poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerhard Roiss, sursa foto: kleinezeitung.at
Gerhard Roiss, sursa foto: kleinezeitung.at

Analiştii de la postul de radio de la Moscova consideră exagerate declaraţiile şeful OMV, Gerhard Roiss, potrivit cărora rezervele de petrol şi gaze din Marea Neagră sunt unele uriaşe.

Pe şelful din Marea Neagră încă nu s-a descoperit vreun „zăcământ gigantic" şi de o anvergură „globală", anunţă Vocea Rusiei.

În opinia celor de postul de radio de la Moscova, "Gerhard Roiss, directorul general al OMV, este obligat prin natura funcţiei să fie foarte optimist în privinţa perspectivelor companiei".

"Se poate observa un contrast foarte interesant intre declaraţiile directorului general, adică a persoanei care se ocupă atragerea banilor de la investitori şi a directorului de exploatare Jaap Huijskes, adică a persoanei care se ocupă efectiv cu aspectele tehnice. În opinia lui Jaap Huijskes, OMV va trebui să mai investească miliarde de euro pentru a demara producţia şi, în condiţiile în care întregul proiect se va dovedi viabil din punct de vedere comercial, producţia va putea demara la începutul deceniului viitor", constată Vocea Rusiei.

Nu a fost descoperit nici-un zăcământ gigantic?

Potrivit sursei ruse, în cazul în care datele precum că această companie ar fi obţinut controlul asupra unui zăcământ „gigantic" care ar afecta distribuţia de forţe în piaţa globală a petrolului şi gazului natural se confirmau preţul acţiunilor OMV pe bursa de la Viena, ar fi trebuit să crească semnificativ.

"Realitatea este următoarea: un lunile august şi septembrie, acţiunile OMV au ajuns de la 25,5 euro la doar 27,3 euro pe acţiune, înregistrând o creştere anemică de 6,78% fără a exista zile sau săptămâni în care interesul investitorilor să fi fost debordant. Nu aşa arată evoluţia preţului la acţiunile unei companii care a descoperit un „zăcământ de importanţă globală". În termeni mai direcţi, nici investitorii austrieci nu cred în declaraţiile excesiv de optimiste ale directorului OMV", susţine Vocea Rusiei.

Aminitim că şeful OMV, Gerhard Roiss, susţine, într-un interviu acordat pentru ediţia din august a revistei germane "Manager", că rezervele de gaze din Marea Neagră sunt unele uriaşe.

Şeful OMV: Am descoperit în Marea Neagră rezerve gigantice de petrol şi gaze

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite