Vlad Filat: „O să aflaţi că la acea vânătoare au fost mai mulţi funcţionari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat FOTO Adevărul
Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat FOTO Adevărul

Premierul Vlad Filat spune că a fost minţit cu înverşunare atunci când l-a întrebat pe şeful de la Moldsilva dacă la vânătoarea de la Pădurea Domnească unde a fost omorât Sorin Paciu a fost prezent şi Valeriu Zubco. Filat spune că până acum nici măcar nu a putut vedea lista cu participanţii la acea vânătoare din motiv că e la Procuratură, iar MAI nu poate intra în posesia ei.

„L-am întrebat de trei ori( pe Ion Lupu- n.n.) dacă la vânătoare a fost prezent şi procurorul general. De trei ori a minţit cu neruşinare. Ca mai târziu, tot din presă să aflu că a fost prezent şi el, dar şi alţi funcţionari de rang înalt. Aşteptăm să vină colegii din vacanţă. Vom avea discuţii serioase pe marginea acestui caz“, a spus premierul.

El a lăsat să se înţeleagă că în acea seară au participat mai mulţi funcţionari despre care nu s-a pomenit până acum, dar nu a vrut să dea nume. „Veţi afla că acolo au participat mai multe persoane. Nu vreau să fiu eu acela care spune informaţii neoficiale“.

Prim-ministrul a mai spus că a solicitat informaţii despre ce s-a întamplat pe 23 decembrie de la MAI şi de la SIS. „Încă nu am putut vedea lista cu participanţii la vânătoare, pentru că este la Procuratură, pentru anchetă. Sunt multe întrebări pe care le vom adresa colegilor mei, inclusiv de la Ministerul Sănătăţii. A existat un rănit, care lipseşte din jurnalul de evidenţă“, a mai declarat Filat.

El este de părere că Valeriu Zubco trebuia să renunţe la vacanţă şi să revină în ţară pentru explicaţii. Totodată, el consideră că procurorul general trebuia să-şi prezinte demisia de onoare. „Când funcţionarii de rang înalt, cum este procurorul general, au participat la asemenea evenimente, care s-au soldat cu moartea unui om, prezumţia nevinovăţiei nu mai sună funcţional. Ştiu ce spun, pentru că am suficiente studii juridice“, a adăugat premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite