Vizitatorii târgurilor de Crăciun din Chişinău vor trebui să poarte obligatoriu mască

0
0
femeie masca pixabay

Toţi vizitatorii târgurilor de Crăciun vor trebui să poarte obligatoriu mască de protecţie, pe toată perioada de aflare în spaţiul târgului. Excepţie fac copiii până la 12 ani. Totodată, personalul şi comercianţii care vor participa la aceste evenimente vor trebui să deţină certificat COVID-19. Noile prevederi au fost adoptate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

Potrivit deciziei, rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanţei fizice, de cel puţin un metru, dintre persoane. Standurile de comercializare a produselor alimentare vor fi amenajate la o distanţă minimă de cinci metri între ele. Organizatorii târgurilor de Crăciun vor plasa în locuri vizibile panouri cu informaţii despre respectarea măsurilor de protecţie (purtarea măştii, respectarea distanţei, dezinfectarea mâinilor etc.)

Băuturile şi alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate.

Hotărârea CNESP mai prevede accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite