Vizita cancelarului german Angela Merkel, cel mai important eveniment politic din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancelarul german, Angela Merkel
Cancelarul german, Angela Merkel

Mai bine de o treime dintre moldoveni apreciază vizita cancelarului german, Angela Merkel, drept cel mai important eveniment politic din anul precedent, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

Respondenţilor li s-a oferit o listă din 15 evenimente din care li s-a propus să aleagă trei pe care le consideră cele mai importante. Aproape 36% din respondenţi au menţionat vizita cancelarului german la Chişinău, iar 33% – certurile şi bătăile în Parlament, anunţă Info Prim-Neo. 21% dintre respondenţi au inclus printre trei cele mai importante evenimente politice plecarea mai multor persoane din rândurile Partidului Comuniştilor.

Clasamentul continuă cu reparaţia drumurilor (peste 18%), alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte (15%), marşurile unioniste din Bălţi, Cahul şi Chişinău (14,9%), iar închiderea postului de televiziune Nit a fost considerat cel mai important evenimente al anului 2012 de 13,5% dintre respondenţi.

Vizita preşedintelui Comisiei Europene la Chişinău este considerată importantă de 12% respondenţi, iar manifestările şi protestele PCRM, tentativele de organizare a referendumului de aderare la Uniunea Euroasiatica şi proteste împotriva Legii antidiscriminare – de 11%. Clasamentul continuă cu alegerile din UTA Găgăuzia şi aderarea la PDM a consilierilor independenţi, aplicarea reformelor de către Guvernul Filat şi reforma sistemului judiciar.

Cercetările de teren în cadrul sondajului „Anul 2012 în opinia populaţiei din Republica Moldova“ au fost efectuate în perioada 21-30 decembrie pe un eşantion de 1.200 respondenţi din 72 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de +3,0%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite