VIDEO Voronin îl atacă pe şeful statului român: „Cine l-a invitat pe acest Băsescu la Chişinău?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a efectuat o vizită de lucru în 2007, la invitaţia omologului său moldovean FOTO Adevărul România
Traian Băsescu a efectuat o vizită de lucru în 2007, la invitaţia omologului său moldovean FOTO Adevărul România

Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, îl atacă dur pe şeful statului român Traian Băsescu. În cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului de la Chişinău, liderul comunist s-a interesat la iniţiativa cui vine Băsescu la Chişinău.

„Cine l-a invitat pe acest Băsescu, nu ştiu cine mai este în România. Cine l-a invitat dacă nu recunoaşte independenţa Republicii Moldova şi limba moldovenească. Această persoană care nu se ştie dacă e beată sau e trează. Nu ştie ce face în România, dar voi îl invitaţi aici“, a declarat comunistul Voronin.

La finalul discursului, Voronin a fost aplaudat de colegii de partid. În acelaşi timp, deputaţii democraţi şi liberal-democraţi au bătut din picioare în semn de protest.

Nu este  prima ieşire de acest gen a liderului comunist de la Chişinău. În cadrul unei emisiuni televizate din luna mai recent, Voronin a declarat că Băsescu îi sună pe politicienii moldoveni în stare de ebrietate. „Eu ştiu de apelurile lui telefonice, care sună seara, când e beat“, a declarat Voronin. Întrebat  pe cine sună preşedintele român, liderul comunist a răspuns: „Pe cine să sune? Pe toţi îi sună. Pe rând“.

În replică, Traian Băsescu a apreciat că declaraţia lui Vladimir Voronin indică faptul că acesta este furios pentru implicarea sa în favoarea integrării europene Republicii Moldova.

Voronin, deranjat de preconizata vizită la Chişinău a lui Traian Băsescu

„Cred că Voronin a devenit foarte furios aflând că a reuşit soluţia desemnării unui prim-ministru, în Republica Moldova. Nu ascund că am avut foarte dese convorbiri cu liderii politici de la Chişinău, am avut la fel de dese convorbiri cu responsabili de Parteneriatul Estic şi de relaţiile internaţionale, de la Bruxelles“, a afirmat Băsescu.

El a arătat că a făcut „toate eforturile“ pentru ca procesele de apropiere a R.Moldova de UE să nu se întrerupă, inclusiv sprijinul financiar oferit de Bruxelles şi continuarea negocierii acordului de asociere şi acordului de liber schimb.

„Deci m-am implicat şi, atunci, sigur că domnul Voronin se supără. Eu nu mă pot supăra pe el, pentru că, pe unul ca el, nu te poţi supăra“, a spus preşedintele român.

Preşedintele Traian Băsescu va efectua o vizită la Chişinău pe 17 iulie, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite