VIDEO Poliţia oferă detalii despre accidentul rutier din centrul Chişinăului. Şoferul care a provocat tragedia riscă între şase şi zece ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful INSP, Sergiu Paiu, a oferit noi detalii despre accidentul tradic din centrul Capitalei, petrecut în noaptea de duminică, 17 mai, când un şofer de 27 de ani, care se afla la volanul unui Audi S8, a trecut la roşu şi s-a izbit violent într-un taxi de model Toyota Prius, în intersecţia străzilor Ismail şi Bulevardul Ştefan cel Mare.

Sergiu Paiu a comunicat că şoferul maşinii Toyota (taxi), în vârstă de 40 de ani, a murit pe loc, iar pasagerul acestuia, în vârstă de 47 de ani, s-a stins la spital. Ca urmare a impactului, maşina de model Audi, care avea numere de înmatriculare străine, a fost proiectată într-un automobil Dacia Logan, care staţiona la roşu şi în care se afla un bărbat de 41 de ani, o tânără de 23 de ani şi un copil de 7 ani.

Pe numele şoferului, care a provocat accidentul rutier şi care se află în arest pentru 72 de ore, a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor de circulaţie ce au dus la ucidere din culpă. Acesta riscă între 6 şi 10 ani de închisoare.

Potrivit Poliţiei, şoferul a comis şase contravenţii, în perioada 2016-2020, pentru care a fost sancţionat.

Sergiu Paiu a anunţat că Poliţia va prezenta un pachet de acte legislative în vederea înăspririi pedepselor pentru încălcarea regulilor rutiere, în special în ceea ce priveşte încălcarea limitei de viteză şi starea de ebrietate la volan.

Amintim că, în noaptea de duminică, 17 mai, un şofer de 27 de ani, care se afla la volanul unui Audi S8, a trecut la roşu şi s-a izbit violent într-un taxi de model Toyota Prius, în intersecţia străzilor Ismail şi Bulevardul Ştefan cel Mare. Două persoane care se aflau în taxi au murit, iar şoferul maşinii Audi şi pasagera acestuia s-au ales doar cu leziuni.

Autoblog.md, cu referire la surse care au dorit să păstreze anonimatul, scrie că tragedia a pornit de la un pariu. Doi şoferi (al doilea se afla la volanul unui BMW X5) s-au înţeles că cine ajunge primul la destinaţie, acela câştigă 50 de euro. 

Din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere se observă că şoferul automobilului Audi nu a încercat să evite impactul şi s-a ciocnit din plină viteză în Toyota.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite