VIDEO „Mă bate cu pumnii, nu pot nimic să fac”. Două minore, sechestrate într-un apartament din Chişinău şi obligate să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă, simbol
FOTO arhivă, simbol

Doi tineri de 22 şi, respectiv, 24 de ani, domiciliaţi în raioanele Călăraşi şi Făleşti, au fost reţinuţi pentru trafic de copii. Aceştia au sechestrat mai multe tinere într-un apartament din Chişinău şi, prin aplicarea forţei fizice, le obligau pe acestea să se prostitueze. Unul dintre indivizi a fost anterior condamnat pentru acte de huliganism. Suspecţii riscă între 10 şi 12 ani de închisoare.

La 29 noiembrie curent, o persoană a sesizat Centrul pentru combaterea traficului de persoane, precum că sora lui minoră este ţinută captivă într-un apartament din Chişinău şi este obligată contrar voinţei sale să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.

Oamenii legii au depistat pe adresa indicată de către declarant două tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Făleşti. Tinerele au fost salvate din captivitate, fiindu-le acordată asistenţa psihologică şi juridică necesară.

De asemenea, forţele de ordine au stabilit că una dintre victime era anunţată ca persoană dispărută fără veste din luna iunie 2018.

În cadrul investigaţiilor şi audierilor s-a stabilit că de la începutul anului 2018, suspecţii urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate au recrutat şi au adăpostit mai multe tinere. 

Ei identificau clienţii de pe urma anunţurilor plasate pe o pagina web. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea primeau de la 600 la 1.000 de lei de la persoană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite