VIDEO Bătaie la ultima şedinţă a Parlamentului de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima şedinţă de anul acesta a Parlamentului de la Chişinau s-a terminat cu bătaie, chiar în Ajunul Crăciunului, după ce deputaţii comunişti au luat cu asalt tribuna şi şi-au atacat colegii, nemulţumiţi de dezbaterile la proiectul de lege ce prevede numirea în funcţie a membrilor Consiulului Superior al Magistraturii.

Scandalul a pornit după ce Gheorghe Avornic, unul dintre membrii CSM, numit de Parlament, a fost acuzat de comunişti că are proprietăţi pe teritoriul României şi ar avea grade de rudenie cu vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici, informează Publika.md. Palihovici a recunoscut că este verişoară cu Avornic şi a spus că se va abţine de la votul acestui proiect.

Deputatul comunist Iurie Muntean a încercat să-l lovească peste faţă pe deputatul liberal (PDLM) Alexandru Cimbriciuc, după ce acesta din urmă l-a împins pe comunistul Oleg Reidman. Conflictul a degenerat, iar parlamentarii s-au năpustit unii asupra celorlalţi, în timp ce preşedintele Parlamentului, Igor Corman, încerca să calmeze spiritele: „Domnilor deputaţi, vă rog să vă calmaţi. Suntem în seara de Crăciun. Să vă fie ruşine!", a declarat şeful Legislativului.

Liderul fracţiunii PD Marian Lupu spune că a fost înjurat de comunistul Grigore Petrenco şi a fost nevoit să riposteze. 

„Au fost atacuri la adresa colegelor noastre, doamnele deputate. Am dat riposta. Cred că această ripostă nu a plăcut celor de la PCRM şi am fost presurat cu un şir de cuvinte indecente. Eu aproape l-am îmbrăţişat frăţeşte, părinteşte. Cu părere de rău este un laş. Dacă nu ştii să fii bărbat, nu eşti bărbat", a spus Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite