Vântul şi ploile cu grindină au afectat 11 localităţi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma ploilor de la sfârşitul acestei săptămâni, au avut de suferit 11 localităţi din raioanele Căuşeni, Făleşti şi Floreşti. În unele localităţi au fost deteriorate drumurile şi pomii din livezi.

Ieri seară, toate localităţile au fost reconectate la energia electrică. În trei sate din raionul Ialoveni au fost deteriorate porţiuni de drumuri, în urma ploilor abundente. În satul Costeşti din au fost deteriorate 7 km de drum, în satul Moleşti - 5 km, iar în satul Rezeni - 3 km. În localitatea Izbişte au fost subinundate 40 de gospodării, iar ploaia cu grindină a compromis o suprafaţă de 7 ha de livadă şi 2 ha de viţă de vie. În Coşcalia, Căuşeni, a fost doborâtă, de vântul puternic, o antenă de telefonie mobilă.

Traseul de drum Anenii Noi- Căuşeni, care trece prin satul Grigorevca, a fost blocat de un arbore doborât de vânt. Situaţia a fost remediată si circulaţia reluată.  În satul Baccealia, tot din cauza vântului, un arbore a căzut peste o ţeavă de gaz de tensiune scăzută.  Accidentul a sistat alimentarea cu gaz a primăriei, grădiniţei şi azilului de bătrâni din localitate. Echipele specializate urmează să  remedieze situaţia creată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite