Valeriu Zubco a fost amendat cu 6.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zubco, fostul procuror general. Foto: Adevărul
Valeriu Zubco, fostul procuror general. Foto: Adevărul

Centrul Anticorupţie i-a aplicat astăzi o amendă în sumă de 6.000 de lei fostului procuror general, Valeriu Zubco, pentru că nu a declarat că se află în conflict de interese în cazul incidentului din Pădurea Domnească. Acesta a fost chemat astăzi la CNA pentru a da explicaţii.

După audieri, Zubco a declarat jurnaliştilor că nu a fost citat legal. „Nu am primit nicio citaţie de la nimeni. Am fost într-o vizită la CNA, am băut o cafea. Nu există niciun conflict de interese“, a spus Valeriu Zubco.

Actul de constatare a conflictului de interese a fost întocmit de Comisia Naţională de Integritate (CNI) şi a fost remis în adresa CNA la 22 martie, pentru întocmirea procesului-verbal cu privire la contravenţie conform Codului Contravenţional.

Şeful CNI, Anatolie Donciu, a precizat că Zubco urma să-şi informeze superiorii despre cele întâmplate la vânătoare, iar având în vedere că nu există o astfel de instituţie, să facă declaraţii către CNI.

Anterior, Valeriu Zubco a fost audiat de foştii săi subalterni de la Procuratura Generală în calitate de martor în dosarul privind tragicul incident din Pădurea Domnească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite