Valentin Barbă de la CSJ renunţă la funcţia de judecător, decât să fie transferat într-o instanţă inferioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Barbă la şedinţa CSM. Foto: Dumitru Goncear, Adevărul
Valentin Barbă la şedinţa CSM. Foto: Dumitru Goncear, Adevărul

Valentin Barbă, unul din cei şapte judecători de la Curtea Supremă de Justiţie vizaţi în hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii privind transferul la o instanţă inferioară sau demisia onorabilă, a renunţat la fotoliul de magistrat.

Asta după ce Valentin Barbă şi-a depus cererea de demisie şi imediat şi-a retras-o. În scut timp el a anunţat membrii CSM că s-a răzgândit şi vrea să plece onorabil din funcţie.

Judecătorul nu a explicat ce l-a făcut să-şi schimbe părerea de câteva ori. „Decizia îmi aparţine. Am lucrat timp de 22 de ani în sistem, dar la moment consider că varianta pe care am ales-o este cea mai bună“, a spus judecătorul.

Totodată, membrii Consiliului au respins cererea lui Sergiu Furdui care a solicitat reexaminarea transferului său la o altă instanţă. La fel au procedat şi în cazul Ninei Cernat, care a cerut colegilor săi de la Curte să anuleze decizia CSM şi care a pierdut procesul.

„Vă rog să nu mă mai deranjaţi! Nu v-aţi săturat să scrieţi atâtea mizerii?“, ne-a reproşat judecătoarea, solicitată de „Adevărul“ să spună ce va face în continuare.

Mâine, un complet special din nouă judecători care examinează contestaţiile împotriva CSM urmează să examineze o cerere similară a lui Ion Muruianu.

Toţi cei şapte magistraţi - Nina Cernat, Ion Muruianu, Sergiu Furdui, Eugenia Fistican, Valentin Barbă, Iulia Cimpoi, Svetlana Caitaz - trebuie să anunţe membrii CSM până pe 20 decembrie dacă au ales transferul sau demisia. Judecătorii care aleg demisia onorabilă nu pot practica avocatura.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite