Unirea cu România, subiect de discuţie la mitingul de la Comrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miting la Comrat FOTO: gagauzinfo.md
Miting la Comrat FOTO: gagauzinfo.md

După două tentative eşuate de a organiza un miting la Comrat, în susţinerea tinerilor arestaţi la sfârşitul lunii iunie de Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, astăzi evenimentul a avut loc. Pe lângă cerinţa adresată autorităţilor, de a-i elibera pe cei reţinuţi, unii participanţi la miting au avut şi discursuri în care subliniau teama lor de „a se uni cu România”.

Unul dintre organizatorii mitingului, Leonid Dobrov, a declarat că, după prima manifestaţie, de pe 30 septembrie, părinţilor celor doi tineri arestaţi li s-a permis să se întâlnească cu ei, dar „cu toate acestea, nu s-a schimbat nimic, ei rămânând, în continuare, în arest”, scrie gagauzinfo.md.

La manifestaţie au fost prezenţi deputaţii comunişti, Irina Vlah şi Oleg Garizan, dar şi başkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. Vlah şi Garizan au menţionat că tinerii Dmitri Kuzneţov şi Veaceslav Boikov „sunt reţinuţi ilegal”, iar autorităţile de la Chişinău încearcă, prin aceste acţiuni, să provoace tensiuni în regiune.

La miting, unii dintre participanţi le-a vorbit oamenilor despre anumite temeri, care ar exista în legătură cu lichidarea autonomiei. „Se promovează ideea că Găgăuzia este un duşman al Moldovei, pentru a lichida autonomia, care constituie o piedică în unirea cu România”, a declarat Fiodor Gagauz, deputat în Adunarea Populară.

Amintim că tinerii au fost reţinuţi, fiind bănuiţi de implicarea în organizarea unor acţiuni de destabilizare a ordinii în stat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite