Un ONG cere demiterea Mitropolitului Vladimir şi ameninţă cu proteste, dacă acesta nu va insista să fie anulată legea egalităţii de şanse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ONG îi cere Mitropolitului Vladimir să solicite insistent ca legea antidiscirmare să fie anulată sau să-şi dea demisia. În caz contrar, membrii organizaţiei ameninţă cu proteste în masă la Mitropolia Moldovei.

„Mitropolitul Vladimir este părintele nostru spiritual şi trebuie să îndeplinească decizia Sinodului privind excomunicarea unor deputaţi sau să convoace adunarea creştinilor, care îi vor alunga cât ai clipi din ochi pe aceşti conducători“, a menţionat membrul Uniunii Civice pentru Democraţie Directă.

Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că Mitropolitul nu a susţinut creştinii care au protestat pe 11 octombrie la Palatul Republicii. „Din sursele mele am aflat că Patriarul Kiril i-a lansat un ultimatul Mitropolitului, ca acesta să facă presiuni asupra autorităţilor să anuleze legea. În câteva zile acest utlimatum va expira. Îl rugăm pe Patriarh, în cazul în care capul bisericii nu-l va îndeplini, să trimită un alt mitropolit la Chişinău“, a adăugat Popa.

Membrii Uniunii au mai făcut un apel către enoriaşi, ca să iasă la un nou protest. „Nu mai are rost să protestăm în faţa Palatului Republicii, pentru că deputaţii sunt trădători şi vor fi pedepsiţi de popor la alegeri. Îl vom întreba pe Mitropolitul Vladimir două lucruri simple: este cu noi, creştinii, sau cu cei care au votat legea nediscriminare. Dacă este cu poporul, trebuie să  accepte decizia sinodului, prin care deputaţii au fost scoşi din biserica ortodoxă“, a comunicat acesta, care a adăugat că, în cazul în care apelul lor nu va fi auzit, protestele nu vor avea loc.

Maica Epistimia, purtătorul de cuvânt la Mitropolia Moldovei respinge acuzaţiile cum că Patriarhul Kiril ar fi înaintat un ultimatum. „Nu a fost făcută nicio presiune. Acest subiect nici nu a fost pus în discuţie“, a menţionat maica Epistimia, care a adăugat că Mitropolia va reveni cu o recţie.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite