Un deputat cere procuraturii să verifice respectarea etapelor construcţiei Arenei Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PAS Lilian Carp va depune o interpelare la Procuratura Generală pentru a verifica dacă s-au respectat etapele de construcţie a Arenei Chişinău.

 „Acest obiect a fost construit repede, cu mari încălcări de la legislaţia în vigoare, fără a lua în consideraţie câţiva paşi care sunt prevăzuţi de legislaţia privind construcţia unor asemenea obiective”, a declarat deputatul într-o conferinţă de presă, citat de IPN.

Potrivit deputatului, în urma unui răspuns de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, reiese că nu a existat un studiu de fezabilitate, nu a existat planul urbanistic zonal în care să fie indicate căile de acces şi lipsesc studiile geologice din care să fie clar costul unei asemenea construcţii. Lilian Carp a mai spus că Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze pe acest caz.

Arena Chişinău este construită într-un parteneriat public-privat. Are o capacitate de până la cinci mii de locuri şi spaţii pentru activităţi sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum şi expoziţii, conferinţe şi întruniri. Iniţial, autorităţile anunţau că inaugurarea Arenei urmează să aibă loc pe 14 octombrie 2019, iar ulterior s-a fixat luna aprilie a anului curent. Potrivit ultimului anunţ al MEI, arena va fi inaugurată pe 1 mai.

La începutul lunii octombrie 2019, Procuratura Anticorupţie anunţa că desfăşoară cercetări pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea şi construcţia Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chişinău. Până acum, s-a comunicat doar că au fost audiate mai multe persoane.

https://www.ipn.md/ro/un-deputat-cere-procuraturii-sa-verifice-respectarea-etapelor-constructiei-7967_1071984.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite