ULIM a admis la studii tineri care au picat BAC-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ulim admitere

La Universitatea Liberă Internaţională din Moldova viitorii studenţi sunt acceptaţi şi cu BAC-ul picat. Aşa arată un reportaj cu camera ascunsă realizat de PublikaTV în ultima zi de admitere.

Membrii comisiei de admitere au confirmat pentru Publika TV că tinerii care nu au susţinut BAC-ul sunt acceptaţi în anul I de studii în cadrul unui aşa-numit curs de iniţiere. Reprezentanţii comisiei susţin că înscrierea poate fi făcută la orice facultate, iar viitorii studenţi vor fi înmatriculaţi în grupe alături de candidaţii cu BAC-ul susţinut.

Taxa pentru acest curs este de 4500 de lei, iar după primul an de studii, tinerii vor putea susţine repetat examenul de BAC şi vor putea fi înmatriculaţi în anul I.

Solicitat de Publika TV, rectorul ULIM, Andrei Galben, a negat iniţial că absolvenţii care au picat Bacalaureatul sunt înscrişi la universitate. După ce i-au fost arătate imaginile, Andrei Galben a confirmat existenţa cursului de iniţiere însă a refuzat să explice ce presupune acesta.

Viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura, a declarat că elevii care nu au susţinut BAC-ul nu pot fi înmatriculaţi la studii superioare. „Cei care nu au situaţia încheiată la treapta de liceu nu pot fi înscrişi la studii superioare de licenţă, ciclul I. Este o derogare crasă de la legea învăţământului“, a menţionat viceministrul pentru postul de televiziune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite